Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους Καταρτιζόμενους των Δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ., πρώην Ι.Ε.Κ.) που είναι δικαιούχοι του Στεγαστικού Επιδόματος για το έτος κατάρτισης 2022-2023, ότι στην σχετική εφαρμογή  https://stegastiko.minedu.gov.gr

θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά Αιτήσεις από την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 έως και την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024 (η είσοδος πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση κωδικών Taxisnet).

Αναλυτικές πληροφορίες για τους δικαιούχους , τη διαδικασία υποβολής της αίτησης- προσκόμισης δικαιολογητικών θα βρείτε στην ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2024.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του ΥΠΑΙΘΑ, καθορίστηκαν οι Ειδικότητες και οι Θέσεις που διατίθενται ανά Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης για το 2024-25.

Στη Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Χαλκίδας, θα λειτουργήσουν οι παρακάτω έξι (6) Ειδικότητες Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου 2024-25,στο Α εξάμηνο με 20 Θέσεις διαθέσιμες ανά Ειδικότητα:

  1. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
  2. ΒΟΗΘΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
  3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
  4. ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
  5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)
  6. ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ

Έχουν δυνατότητα εγγραφής στα παραπάνω Τμήματα και ενδιαφερόμενοι εκτός Μηχανογραφικού Δελτίου οι οποίοι πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίων τίτλων, δομών της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως : Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ), Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΤΕΛ), Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΛ), Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου σπουδών, Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ).

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μετά από σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘΑ που καθορίζει και το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων επιλογής.

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης απευθύνει στα εγγεγραμμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.)  και Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αίτηση-δήλωση μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου κατάρτισης 2024Α σε Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) και Ε.Σ.Κ. ανά ειδικότητα και μάθημα για ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία.

Η αίτηση-δήλωση των μαθημάτων θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) και Ε.Σ.Κ. από τη Δευτέρα 26.02.2024 και ώρα 11:00 π.μ. έως και την Τετάρτη 28.02.2024 και ώρα 21:00 στη σχετική επιλογή του μενού «δήλωση μαθημάτων».

Παρακαλούνται τα μέλη του μητρώου να συμβουλεύονται τους οδηγούς κατάρτισης των ειδικοτήτων σχετικά με το προσοντολόγιο των εκπαιδευτών πριν την αίτηση-δήλωση των μαθημάτων. Δηλώσεις-αιτήσεις μαθημάτων, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τα προβλεπόμενα στα προσοντολόγια των εκπαιδευτών των οδηγών κατάρτισης των ειδικοτήτων, δε λαμβάνονται υπόψη για την ανάθεση διδακτικού έργου στα μέλη του Μητρώου Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) και Ε.Σ.Κ.

Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ, οι Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘΑ ​θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 07/06/2024 και τη Δευτέρα 10/06/2024 λόγω των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανακοινώνουμε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 26, παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας των ΣΑΕΚ το ωρολόγιο πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου 2024Α

Υποκατηγορίες

Χρήσιμα Έντυπα