Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, καθορίστηκαν οι ειδικότητες που διατίθενται ανά Δημόσιο ΙΕΚ για το 2023-24 για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίοι υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Στο Δ.ΙΕΚ Χαλκίδας, προσφέρονται με 20 θέσεις ανά ειδικότητα οι παρακάτω επτά (7) Ειδικότητες Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου 2023-24,

1. ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
2. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
3. ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/
WEBDESIGNER - DEVELOPER/VIDEOGAMES
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
7. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η διαδικασία εγγραφής  και οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Ι.Ε.Κ

Κατόπιν ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τα  Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ. ​θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 19/5/2023 και τη Δευτέρα 22/5/2023 λόγω των εθνικών εκλογών.

Στο πλαίσιο του μαθήματος: «Ολοκληρωμένα Εργαλεία Ανάπτυξης Ιστοχώρων», οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEBDESIGNER - DEVELOPER / VIDEOGAMES) Δ’ εξαμήνου, επισκέφτηκαν την ακαδημία πληροφορικής Academy, που εδρεύει στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της κατασκευής των ιστοσελίδων. H παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Ρήγα Κωνσταντίνο, ιδιοκτήτη της ακαδημίας και της εταιρίας WebDesignStudio– Κατασκευή Ιστοσελίδων. Παράλληλα οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ασκήσουν πρακτική εφαρμογή της αποκτηθείσας γνώσης, στους υπολογιστές.

Μετά το πέρας της παρουσίασης οι σπουδαστές συζήτησαν με τον υπεύθυνο της ακαδημίας και έλαβαν σφαιρική ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των επισκεπτών για την κατασκευή των ιστοσελίδων τους.

Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ, κα. Χρήστου Αδαμαντία, κ. Καρλή Δέσποινα και κ. Χασάνδρα Θεόδωρο.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι σπουδαστές έφυγαν από την ακαδημία γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες και γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν σημαντικά στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Τέλος, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Ρήγα Κωνσταντίνο και τους συνεργάτες του (κ.κ.: Κουτσαυλής Αυγερινός, Χουλιάρας Νικόλαος, Ηλιόπουλος Σπυρίδων), για τη θετική απόκριση και την ιδιαίτερη φιλοξενία.

 

1

3

 

Η νέα τηλεφωνική γραμμή του ΔΙΕΚ Χαλκίδας είναι η 2221 350609.

Η γραμμή αυτή λειτουργεί παράλληλα με την τωρινή, η οποία ειναι η 2221 078140.

Υποκατηγορίες

Χρήσιμα Έντυπα