1) Πληροφορίες για τη φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ

  • Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν και διαρκεί 5 εξάμηνα (4 εξάμηνα διδασκαλίας και 1 εξάμηνο πρακτική άσκηση ή μαθητεία).
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να αιτηθεί είναι να είναι κάτοχος απολυτηρίου ΛυκείουΌριο ηλικίας δεν υπάρχει. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι ταυτόχρονα εγγεγραμμένος σε δύο ΙΕΚ.
  • Ο απόφοιτος ΙΕΚ έπειτα από 5 εξάμηνα σπουδών λαμβάνει ΒΕΚ (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΙΕΚ αποφοίτησης) και γίνεται κάτοχος Διπλώματος επιπέδου 5, μετά από εξετάσεις Πιστοποίησης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 

2) Πρόταση Ειδικοτήτων για το νέο έτος κατάρτισης 2020 - 2021

Οι προτεινόμενες από το ΔΙΕΚ Χαλκίδας ειδικότητες για το νέο έτος κατάρτισης (εξάμηνο 2020Β) είναι οι εξής:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
2. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
4. ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
6. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
8. ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ

 

3) Διαδικασία επιλογής - εγγραφής

  • Ακολουθεί αμέσως μετά η ανακοίνωση από τη ΓΓΕΕΚΔΒΜ σχετικά με τις ημερομηνίες υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής, καθώς και τα κριτήρια που καθορίζουν τη μοριοδότηση των υποψήφιων καταρτιζόμενων.
  • Σε κάθε ειδικότητα ανά ΙΕΚ εισάγονται οι πρώτοι 30 υποψήφιοι σε μόρια εισαγωγής.
  • Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ανακοινώνονται στη σελίδα της ΓΓΔΒΜ (www.gsae.edu.gr) τα αποτελέσματα των επιτυχόντων. (Για τα αποτελέσματα επιλογής σας ή μη ενημερώνεστε με ατομική σας ευθύνη).
  • Έπειτα από την έκδοση των αποτελεσμάτων από τη ΓΓΝΓΔΒΜ, το ΙΕΚ Χαλκίδας θα αναρτήσει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σχετικά με τις ημερομηνίες που θα πρέπει οι επιτυχόντες του να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που επικαλέστηκαν στην ηλεκτρονική τους αίτηση, έτσι ώστε να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας μπορείτε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του ΙΕΚ Χαλκίδας, όπου θα αναρτώνται οι παραπάνω ανακοινώσεις.

Το Ι.Ε.Κ Χαλκίδας θα παραμείνει κλειστό από 1 Αυγούστου έως και 16 Αυγούστου.

Ώρες Εξυπηρέτησης Κοινού από Ιούλιο έως και Αύγουστο: 9:30 - 15:30


Χρήσιμα Έντυπα