1. Υποβολή αιτήσεων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του ΥΠΠΕΘ 

Στα δημόσια ΙΕΚ μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι Γενικού Λυκείου & ΕΠΑΛ (Πτυχίο ΤΕΕ Β? Κύκλου, Πτυχίο ΤΕΛ) χωρίς όριο ηλικίας. Η φοίτηση είναι δωρεάν και δίνεται αναβολή στράτευσης. Οι αιτήσεις επιλογής  των υποψηφίων εκπαιδευομένων Δ.ΙΕΚ για το έτος κατάρτισης 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά. Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: από 2/9 μέχρι την Τρίτη 10-09-2019 και ώρα 10 το πρωί.

. Ηλεκτρονική Διεύθυνση υποβολής αιτήσεων επιλογής: https://diek.it.minedu.gov.gr 
Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Απολυτήριο Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ), email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Οι νέες ειδικότητες  για το 2019-2020 στο ΙΕΚ Χαλκίδας

 1. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ? ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
 2. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
 3. ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ? ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
 5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ
 6. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
 7. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)
 8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Όσοι τελικά επιλεγούν να φοιτήσουν στις νέες ειδικότητες οφείλουν να καταθέσουν στο ΔΙΕΚ Χαλκίδας τα παρακάτω υποχρεωτικά δικαιολογητικά:

 • Την εκτυπωμένη ηλεκτρονική τους αίτηση.
 • Φωτοτυπία του απαιτούμενου τίτλου σπουδών.
 • Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο η πιστοποιητικό του Δήμου ή Κοινότητας που είναι εγγεγραμμένος.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές δύνανται να καταθέσουν στο ΔΙΕΚ της Χαλκίδας τα παρακάτω προαιρετικά δικαιολογητικά, τα οποία συνεκτιμώνται:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκειμένου για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας, ή μονογονεικής οικογένειας, με τους περιορισμούς που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία που τυχόν έχει πραγματοποιήσει ο υποψήφιος στην ειδικότητα που θέλει να παρακολουθήσει.

Ειδικά για την εγγραφή αλλοδαπών υπηκόων χωρών εκτός Ε.Ε., εντός Ε.Ε. και ομογενών απαιτείται η κατάθεση διαβατηρίου ή ταυτότητας ομογενών καθώς και της άδειας παραμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε..

Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο ή ΣΕΚ απαιτείται η κατάθεση του ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών, επίσημης μετάφρασης αυτού καθώς και της ισοτιμίας του, εκδοθέντων από δημόσια ελληνική υπηρεσία.

Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.esos.gr/arthra/63878/apo-deytera-oi-eggrafes-sta-iek-hronodiagramma

      2. Κατατάξεις Αποφοίτων ΤΕΕ Β'Κυκλου/ΕΠΑΣ/ ΕΠΑΛ στο ΔΙΕΚ Χαλκίδας

Οι απόφοιτοι ΤΕΕ Β'Κυκλου/ΕΠΑΣ/ ΕΠΑΛ μπορούν να εγγραφούν στο Γ΄Εξάμηνο σπουδών σε αντίστοιχα τμήματα  των παρακάτω ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ Χαλκίδας:

 1. ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER - DEVELOPER / VIDEO GAMES)
 3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
 4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
 5. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
 6. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
 7. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
 8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

Οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν 1η Σεπτεμβρίου έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση στο ΙΕΚ προσκομίζοντας απαραίτητα και το αντίστοιχο αντίγραφο τίτλου σπουδών και φωτοτυπία ταυτότητας.

Το ωράριο λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλκίδας από 1/9/2019 θα είναι από 13:00 έως 21:00

Ώρες Εξυπηρέτησης Κοινού 13:00 - 19:30


Χρήσιμα Έντυπα