Το Δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία από 15/4/2015 έως 29/4/2015 εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων στην Υδροθεραπεία» στην Ιταλία στα πλαίσια εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (2014-1-EL01-KA102-000694). Η κατάρτιση έλαβε χώρα στην Μπολόνια και στην ευρύτερη περιοχή της Emiglia Romana.

 Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης συμμετείχαν σπουδάστριες από τις ειδικότητες: Βοηθός Φυσικοθεραπείας και Βοηθός Εργοθεραπείας (20 σπουδάστριες).

 Το πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινές επισκέψεις και πρακτική άσκηση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια αποκατάστασης, ιαματικά  λουτρά, spa, εισηγήσεις από εξειδικευμένους εργοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές σχετικά με τις νέες τάσεις και μεθόδους στην αποκατάσταση ασθενών μέσω της υδροθεραπείας. Οι 20 σπουδάστριες είχαν την μοναδική ευκαιρία να εξειδικευτούν στην υδροθεραπεία, να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες και συνεπώς το βιογραφικό τους, να ζήσουν στο εξωτερικό και να γνωρίσουν εργασιακά περιβάλλοντα του εξωτερικού.

Παράλληλα με το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε ολοήμερη εκδρομή πολιτισμικού ενδιαφέροντος στην Βενετία.

Όλα τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς καλύφθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus+. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ΙΕΚ Χαλκίδας συμμετέχει σε τέτοιο πρόγραμμα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία IDROTERAPICΕικόνα απο εκπαιδευτική επίσκεψη