Η έναρξη της Πρακτικής Άσκησης γίνεται την πρώτη (1η) και δεκάτη πέμπτη (15) κάθε μήνα.

Κάθε καταρτιζόμενος που επιθυμεί να πραγματοποιήσει Πρακτική Άσκηση υποβάλλει αίτηση - δήλωση στο Ι.Ε.Κ. που φοιτά, με την οποία δηλώνει την υπηρεσία ή την επιχείρηση που τον έχει αποδεχθεί για Πρακτική Άσκηση. 
Ταυτόχρονα, υποβάλλει βεβαίωση, με την οποία ο εργοδότης βεβαιώνει ότι αποδέχεται τον καταρτιζόμενο για πρακτική άσκηση διάρκειας 960 ωρών, δηλώνει με σαφήνεια την έναρξη και λήξη της περιόδου της Πρακτικής Άσκησης, περιγράφει το αντικείμενο εργασίας της επιχείρησης και το αντικείμενο της απασχόλησης του καταρτιζόμενου, καθώς και ότι αποδέχεται την εποπτεία του έργου της πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση πρέπει να είναι σχετική με την ειδικότητα κατάρτισης. 

Κάθε καταρτιζόμενος που επιθυμεί να ξεκινήσει Πρακτική Άσκηση, υποβάλει στο Ι.Ε.Κ. (πριν από την έναρξη της Πρακτικής) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση Έναρξης Πρακτικής Άσκησης
  2. Υπεύθυνη δήλωση 1
  3. Υπεύθυνη δήλωση 2
  4. Βεβαίωση εργοδότη
  5. Υπεύθυνη δήλωση εργοδότη
  6. Συμφωνητικό Πρακτικής Άσκησης Καταρτιζόμενου
  7. Βεβαίωση ΑΦΜ* 
  8. Βεβαίωση Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ* 
  9. Βεβαίωση ΑΜΚΑ* 
  10. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

Τα έντυπα 1, 2, 3, 4, 5, 6 θα τα κατεβάσετε (download) από το υπομενού "'Εντυπα για Πρακτική Άσκηση".

* Επίσημα έγγραφα που να αναγράφουν τον αντίστοιχο αριθμό

Όσοι καταρτιζόμενοι δεν έχουν Α.Μ.Α. ΙΚΑ θα πρέπει να εκδόσουν και όσοι έχουν ήδη μπορούν να ζητήσουν από το ΙΚΑ Βεβαίωση Προηγούμενης Απογραφής.

*****************************************************************************************

Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση στο ΕΚΑΒ θα πρέπει ΠΡΙΝ κάνουν αίτηση στο ΙΕΚ Χαλκίδας για έναρξη πρακτικής Άσκησης να στείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (υπόψιν κας Πετράτου) επισυνάπτοντας τα παρακάτω:

  1) Αίτηση προς το ΕΚΑΒ (παραλαμβάνεται από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας)

  2) Βεβαίωση φοίτησης στο ΙΕΚ Χαλκίδας

  3) Φωτοτυπία ταυτότητας

Αφού τους αποσταλεί η απάντηση οι καταρτιζόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στο ΙΕΚ Χαλκίδας για έναρξη Πρακτικής Άσκησης. 

 ****************************************************************************************

Κάθε ασκούμενος τηρεί Βιβλίο Πρακτικής Άσκησης και κατά την διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης ο ασκούμενος και ο φορέας το συμπληρώνουν καθημερινά και ανελλιπώς.

Κατέβασε το ΒΙΒΛΙΟ_ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ_ΑΣΚΗΣΗΣ σε συμπιεσμένη μορφήrar icon

Κατέβασε το ΒΙΒΛΙΟ_ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ_ΑΣΚΗΣΗΣ για διάρκεια 6 μηνώνdoc icon

Κατέβασε το ΒΙΒΛΙΟ_ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ_ΑΣΚΗΣΗΣ για διάρκεια 8 μηνώνdoc icon

 Δείτε ένα παράδειγμα συμπλήρωσης Βιβλίου Πρακτικής Άσκησης

 

Για τη λήξη της Πρακτικής Άσκησης, μετά τη συμπλήρωση 960 ωρών, ο καταρτιζόμενος προσκομίζει στο ΙΕΚ βεβαίωση από τον εργοδότη και συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το Βιβλίο Πρακτικής.

Το έντυπο για την Βεβαίωση εργοδότη για Λήξη Πρακτικής Άσκησης θα το κατεβάσετε από το υπομενού "Έντυπα για Πρακτική Άσκηση".

 

Στη συνέχεια ο καταρτιζόμενος, αν έχει ολοκληρώσει και τα τέσσερα (04) εξάμηνα κατάρτισης, δικαιούται να λάβει Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Κατεβάστε από εδώ την Αίτηση για χορήγηση Βεβαίωσης Περάτωσης Πρακτικής και Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

 

Οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, από την υποχρέωση φοίτησης του εξαμήνου Πρακτικής Άσκησης και τους απονέμεται η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης με την ολοκλήρωση των τεσσάρων εξαμήνων της θεωρητικής και της εργαστηριακής κατάρτισης.

Οι σπουδαστές των I.E.Κ. που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 40 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, προσμετρούνται αυτά στο χρόνο της Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (άρθρο 47, παρ. 3 του ν. 4264/2014 (Α΄ 118)).

 

Το έντυπο της αίτησης απαλλαγής και το έντυπο για την αίτηση προσμέτρησης ημερομισθίων στην Πρακτική Άσκηση θα το κατεβάσετε (download) από το υπομενού "Έντυπα για Πρακτική Άσκηση".

Σε περίπτωση που έχει προηγηθεί διακοπή της Πρακτικής Άσκησης πριν τη συμπλήρωση των 960 ωρών, ο καταρτιζόμενος μπορεί να ολοκληρώσει την Πρακτική του Άσκηση σε άλλη χρονική περίοδο (επανέναρξη Πρακτικής Άσκησης). Ο καταρτιζόμενος προσκομίζει στο ΙΕΚ συμπληρωμένη την αίτηση επανέναρξης, τη βεβαίωση εργοδότη και την υπεύθυνη δήλωση εργοδότη

Τα έντυπα θα τα βρείτε στο υπομενού "Έντυπα για Πρακτική Άσκηση".

Για τη διακοπή της Πρακτικής Άσκησης πριν τη συμπλήρωση των 960 ωρών απαιτείται από τον καταρτιζόμενο αίτηση, καθώς και βεβαίωση από τον εργοδότη για τις ώρες που πραγματοποιήθηκαν. Ο καταρτιζόμενος προσκομίζει στο ΙΕΚ συμπληρωμένη την αίτηση, τη βεβαίωση εργοδότη και συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το Βιβλίο Πρακτικής μέχρι την ημέρα που έγινε η διακοπή.

Τα αντίστοιχα έντυπα θα τα κατεβάσετε από το υπομενού "Έντυπα για Πρακτική Άσκηση".