Με το ΦΕΚ 2428/7-6-2021 καθορίστηκαν οι ειδικότητες και οι θέσεις που θα έχουν στη διάθεσή τους οι τελειόφοιτοι του σχολικού έτους 2020-2021 στα δημόσια Ι.Ε.Κ, μέσου του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, "δίνεται για πρώτη φορά στους υποψηφίους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτησή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ. Στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους.

Η Επαγγελματική Κατάρτιση αποτελεί μια σημαντική εκπαιδευτική διαδρομή, με δυναμικές επαγγελματικές προοπτικές. Με τη συνολική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναδεικνύουμε στην πραγματικότητα τους πολλαπλούς εκπαιδευτικούς δόμους που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέες και οι νέοι μας, υπηρετώντας τις κλίσεις, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας την πιθανότητα της επαγγελματικής τους καταξίωσης". 

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Δ.Ι.ΕΚ. Χαλκίδας είναι:


1. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ (15 ΘΕΣΕΙΣ)
2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (15 ΘΕΣΕΙΣ)
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (15 ΘΕΣΕΙΣ)


Χρήσιμα Έντυπα